VÝROBCI - Na koho se obracet
Pokud potřebujete poradit s výstrojí a kde a jak ji pořídit, obracejte se přímo na mě.
Jsem schopen vám zařídit lepší termíny a slevy. Stačí když se odkážete na moje jméno, na jméno našeho klubu či týmu Pikarti nebo Haugwitz.
Pro výrobu zbrojí doporučujeme ukrajinskou dílnu Lemberg, se kterou spolupracujeme již dlouho, mnoho bojovníků od nás si u nich pořídili kompletní výstroj. Jsou schopni vám dodat komplet výstroj od bot až po přílbu a rukavice, vč. prošívky. Doporučuji buď kompletní set vč. přilby, nebo bez ní, protože na výrobu přilby je lepší se dohodnout s naším výáhradním výrobcem Chřesťou. U objednávky si u brigantiny či kabátce nechte přidělat přezku na záda pro připnutí přilby na zádech a dále dvě přezky vepředu na prsou k chytání přilby. Jde o to, že když vám tu přípravu neudělají ještě před zakalením plechu, do zakaleného plechu už díru neuděláte abyste si je přidělali znovu. Přilba s připínáním k brigantině má spoustu výhod - neškrtí pod bradou a na krku, nikdo vám nestrhne přilbu, lépe se dýchá atd.
https://www.facebook.com/ondrej.c.hajek
Jde o to, že přilba vyžaduje pasířinu a je opravdu nutné aby vám perfektně sedla. Na Ukrajinu si těžko zajedete na zkoušku. Jak Lemberg, tak Chřesťa vám zajistí i vycpávku do přilby, která je nutná. Žádejte dvojí jištění - na dva pásky pod bradou. V případě, že si objednáváte bascinet s hledím či klecí (rybí kost/wolf rib), tak si vyžádejte přivazování podbradních pásků k brigantině/kabátci.
Pokud budete chtít kostýmy obracejte se buď na Johanku +420 604 922 476, která jezdí s námi po akcích a nebo na paní Ambrůžkovou na www.sartrix.cz
Pokud sháníte dobové látky, tak na www.sartrix.cz
Pokud sháníte boty, je buď možnost si nechat zaslat kompletní výstroj vč. bot od Lembergu a nebo si je nechat extra vyrobit u našich výrobců. Doporučuji vyšší obuv, minimálně polobotky, ideálně až do výše poloviny lýtek a více. Doporučuji i vysoké jezdecké boty - velice praktické. Obuv můžete nakoupit buď u Alana Kvasničky
nebo u Lucase
nebo u sedláře Matese
Pokud potřebujete poradit s historickou autenticitou výstroje, obracejte se na Jakuba Váchu.
https://www.facebook.com/Klinstejn
Já vám sice mohu také poradit, ale spíše z praktického hlediska.