Světový turnajíček
Buďte zdrávi.
Včera jsem strávil s Alexem Titovem celé odpoledne. Kromě plánování rozvržení celého areálu Bitvy Libušín, abychom se tam s MS spokojně vešli, vyplynuly z naší schůzky dvě témata, která bych s Vámi chtěl sdílet a dovolil bych si Vás vyzvat ke stanovisku. Rád bych totiž nebyl v roli toli toho, kdo určuje role druhým. Mnohem spravedlivější by podle mě bylo, kdybych pouze dával podněty a rozhodnutí přenechal Vám. Tedy:
1/ hrazení MS- Alex vyjednal u Dana Dufka, že by prazšký tým poskytl své do kooperace s Vámi. Rozvedu novou nabídku- Pražský klub má pole 2,5 m dlouhá, Vy 2 m dlouhá. Jednotlivá pole spolu nejsou kompatibilní, i když se výška shoduje. Nabídka zní takto- z pražských polí bychom vyrobili krátké stěny kolbiště s tím, že bary bych na ně vyrobil já a Pražáci by se po turnaji ode mě odkoupili. Pikarti by zajistili dlouhé stěny kolbiště s tím, že bary bychom vyrobili svépomocí nebo také já a Pikarti by je ode mě po turnaji odkoupili (na rozdíl od Pražáků, Pikarti by hradili čisté výrobní náklady- to nic ve zlém vůči nikomu, prostě chci Vás podpořit). "Odkup" by mohl být součástí Vašeho honoráře za pomoc s Bitvou, čili ve finále byste ty bary (a dovyrobená pole) měli třeba i zadarmo. Vše by šlo přeze mě nebo Titova, čili vyhnuli bychom se jisté rivalitě mezi kluby, nikdo by nemusel být nikomu vděčný, že druhého zachránil nebo že má na MS nějaké zásluhy. Je to čistý obchod- dej hrazení, dostaneš pak bary. Pro Pikarty by to v důsledku znamenalo, že několik polí by se muselo ještě přivyrobit, ale nebylo to nic strašného a v důsledku mi to přijde jako rozumná varianta. Jinak samozřejmě stále platí, že variant je víc, očekávám od Vás stanovisko k tomu, jakou cestou byste chtěli v tomto případě jít?
2/ společný stan Pikartů- dlouhodobý partner Buhurt League je prestižní výrobce stanů a dřevěného středověkého vybavení (nábytek apod) z Polska. Údajně se jedná o přední světovou LH manufakturu. Vyjednal jsem u Alexe, že by je oslovil a domluvil s nimi, že by přijeli na Bitvu Libušín a udělali si expozici svých stanů a výrobků jako promo- účastnit se MS a zároveň festivalu jako je Bitva Libušín, je pro ně vyjimečná příležitost, jak prezentovat se ve světě. Jsou operativní a mají kapacity odbavovat i velké zakázky v krátkém čase. Vybavovali v minulých letech např. komplet turnaj Buhurt League v Srbsku. To podstatné- Alex nabízí, že by u nich vyjednal, že za to, že by se mohli na MS a Bitvě Libušín prezentovat, ušili by Vám stan dle Vašeho zadání de facto za výrobní náklady, dle rozsahu své prezentace na Libušíně možná i zadarmo. Samozřejmě, že se bavíme o stanu komplet včetně tyčí. Stali by se partnery letošní akce. Já za jejich partnerství nic nechci, dal bych jejich honorář Vám, abyste za to mohli ten stan mít. Zajímalo by Vás to takto? Pokud ano, prosím o paramerty stanu a zadání, jak by měl vypadat. Podívají se na to a začneme jednat o konkrténích podmínkách.
To je prozatím vše, hodně zdaru a díky za rychou reakci. Potrebovali bychom oba body mít rozřešené tak nejpozději v polovině týdne (19.1.2023), abychom věděli, jak postupovat dál. Není na co čekat, každý týden teď už je znát.
P.S. dále připomínám tu brigádu na obnovu plochu pro kolbistě- prosím návrh termínu.
Děkuji,
Josef